2024. január 15., hétfő

Alapítók: Siófokon és Szigetváron is tombolt a keresztények elleni gyűlölet

 

 
Dr. Lengyel Róbert siófoki polgármester fotója
 
 

2024. január 5-én, hajnali 2 órakor felgyújtották Siófokon a Karácsony előtt elnyert, 2 millió forintos pályázati pénzből felújított Betlehemet. A szépen kialakított, új szobrokkal berendezett betlehemet állítólag egy büntetett előéletű, az ország másik részéből származó férfi gyújtotta fel. A térfigyelő kameráknak köszönhetően a rendőrség szint percek alatt elfogta a tettest. Égi jelnek tekinthető, hogy a Szent családot ábrázoló szoborcsoport, továbbá egy hófehér bárány szobor nem sérült meg. Amint az egyik kommentelő írta; „A Szent családot nem lehet elpusztítani.”
Szigetváron pedig január 4-én vették észre az ott élők, hogy lefejezték a szerecsen király és összetörték a tevét.
Fel-fellángol annak a pártnak az aknamunkája, amelynek az elnöke „hetente bérmálkozik.” Emlékezhetünk rá, pár éve az általuk felheccelt fiatalok az Országház előtt a karácsonyfát akarták ledönteni, és az országban már történtek különböző erőszakosnak nevezhető megnyilvánulások. Nem kell Siófokig elmenni: akik nem szenvednek emlékezetkiesésben azok nem felejtették el, hogy polgármesterünk hatalomba kerülésének második évében, a Betlehem helyett LMBTQ színekre festett vonatot helyeztetett a feldíszített fa alá. A közfelháborodás és az ÖPE elnökének kemény fellépését követően végül kikerült a betlehem is, amelyet az ünnep másnapja után gyorsan eltüntetett. Az újabb felzúdulást követően mégis visszarakatta a keresztény ünnep egyik szimbólumát, amely azután már Vízkeresztig a helyén maradt. De ekkor történt az is, hogy politikai ámokfutásának első jeleként a karácsonyi fényeket is lekapcsoltatta. Az akkori Cum Deo X. évf. 23. számában, amely december 15-én jelent meg, „Érzékenyítés?” címmel alapítónk, Maráczy Tibor is foglalkozott az esettel: Az alábbiakat írta akkor:

„Függetlenül attól, hogy a jelenlegi városvezetés tagjai erkölcsiségükben, eszmeiségükben miként viszonyulnak Istenhez, egyes vallásokhoz, vezetőként ilyen
szempontból is a közösséget kell szolgálniuk. Mindenhol, de különösen itt Pécsett, amely mégiscsak püspöki székhely, és amely várost döntő többségében olyan emberek lakják, akik valamilyen mértékben kötődnek valamelyik keresztény/keresztyén gyülekezethez. Ez a város már régebben is állt hosszú ideig baloldali/kozmopolita vezetés alatt, de tisztelve az ünnep erkölcsiségét, egyszer sem fordult elő, hogy a Betlehem nem került a mindenki karácsonyfája alá. Most megtörtént. Helyette egy érzékenyítést elősegítő vonatocskát tettek ki. Miért? Erre mindenki maga adja meg a választ. Talán a jogos felháborodás hatására, de most már ott láthatjuk az ünnep történetéhez és lelkiségéhez, eszmei mondanívójához kapcsolódó, szimbólumként is felfogható betlehem. Az indok, amellyel az eddigi mellőzését magyarázni próbálták nevetségesnek is mondható lenne, de egyáltalán nem az. Ezek még hazudni sem tudnak. Ugyanis azzal indokolták a betlehem felállításának elmaradását, pontosabb utólagos felállítását: „Nem jelent járványügyi kockázatot.” Amennyiben jól értem, az érzékenyítő színre festett kisvasút, ahová a pici gyerekek be tudtak ül, eddig sem jelentett járványügyi veszélyt. De a betlehem, amelyet esetleg pár lépésről néznek, az igen! Sokan dühöngenek, de felesleges. Aki kereszténynek/keresztyénnek tartja magát, és megpróbál a jézusi tanítás szerint élni, az imádkozik ezekért, mert rossz úton járnak, és kizárják magukat abból a kegyelemből, amely a megtestesüléssel kezdődött, és a feltámadással, a megváltásunkat hozta el.”


És azok a szerencsétlenek is, akiket nagy valószínűséggel valakik felhecceltek, esetleg megfizettek, hogy ezt a galádságot elkövessék. Valakik, akiknek nem tetszett, hogy Siófok 2 milliót kapott a Betlehem megújítására. Mert nem életszerű, hogy egy, az ország másik felében élő büntetett előéletű és hajléktalan ember, pont az új siófoki Betlehemet pusztítja el. Szigetváron pedig talán az elkövető(k) sem tudták, hogy miért tették. A felmerülő kérdések nagy valószínűséggel megválaszolatlanok maradnak. A keresztények, különösen a római katolikusok elleni, egyelőre még apró támadások sokasodnak. Bízunk abban, hogy a hatóságok továbbra is határozottan lépnek fel legalább az elkövetőkkel szemben.

Alapítók