2021. február 15., hétfő

Örömhír

 

Örömmel tudatjuk, hogy egyik alapítónknak, Váczi Márk úrnak és kedves nejének 2021. 02. 07-én 20 óra 15 perckor perckor megszületett a második gyermekük, Váczi-Tóth Hunor.

Hunor 3250 grammal és 51 centiméterrel jött a világra. A baba és édesanyja jól vannak.

Alapítók

A születés csodája

Mindig örömmel tölt el, ha egy újabb gyermek születéséről értesülök. Arról a csodáról, amit Isten megadott nekünk, hogy részesei lehetünk a teremtésnek.

Azonban sokan hajlamosak vagyunk megfelejtkezni arról, hogy bár az új élet a mi közreműködésünkkel fogant, a gyermek nem a miénk, hanem Istené. A gyermek nem a mi tulajdonunk, hanem akár csak mi, és minden ember, Isten tulajdona. Arra kapunk felhatalmazást, hogy segítsünk kibontakoztatni azokat a talentumait, amelyeket kapott, amellyel a világra jött. Az a kötelességünk, hogy segítsük őt az élete minden pillanatában. Az a kötelességünk, hogy Isten felé vezessük, hogy majdan elnyerje az örök életet.

Egy csodát tartunk a kezünkben, amikor az anyuka hazatér vele a kórházból. Jó, ha látva csecsemőnket rácsodálkozunk Isten ajándékára, és még jobb, ha ez a rácsodálkozás egész életünk során megmarad. Mert, ha a számonkérésünk megtörténik, Isten valószínűleg így fog szólni: - Életet, életeket adtam a kezedbe, mit műveltél velük? A kérdés egészen biztosan el fog hangzani. S mi mit tudunk majd rá válaszolni?

Maráczy Tibor